Често задавани въпроси (FAQ)

Какъв е моят размер за касова ролка?

В случай, че работите с касов апарат, то вашият размер касова ролка е с ширина 57 милиметра, а дължината се определя от това дали в устройството има достатъчно място за конкретна дължина. Най-често малките модели работят с дължини от 13 до 27 метра, а в по-големите се поставя 35-метрова ролка.

Какъв е моят размер за ролка за фискален принтер?

Обикновено устройствата използващи ролки за фискален принтер поддържат ширина до 79 милиметра, а дължината им варира от 35 метра до 80 метра. В нашия магазин ще откриете и 150-метрови, но те се използват за т.нар. КИОСК устройства.

Какво означава червената линия на ролката?

Червената линия маркира края на една ролка. Това означава, че вашата ролка е към своя край и следва да бъде заменена с нова.

Защо касовият бон не отпечатва нищо, а принтерният механизъм придвижва ролката?

Това означава, че ролката е поставена неправилно, или наобратно. Правилната позиция на ролката е когато тя се развива от долния си край.

Какъв е моят размер термоетикет?

В спецификациите на всяко едно устройство използващо термодиректни етикети е описана ширината на печат и ширината на оптималния размер хартия. Необходимо е просто да стигнете до тази информация и по този начин ще знаете правилния размер.

Каква марка и модел е моят касов апарат или принтер?

В долния или в задния край на капака на всеки касов апарат или фискален принтер има малък стикер. Този стикер обозначава марката и модела на вашето устройство.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас